1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

15. kolo , 21. dubna 2012, FC Svratka Brno - FK Blansko

FC Svratka Brno

0:2

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branky: D. Zmeko, Souček z pen.

Ze Svratky se neodvážejí body jen tak lehce. Už na pátečním tréninku jsme si vysvětlili, o co se bude v sobotu hrát. Svratka byla po posledním vítězství v Bohunicích notně nažhavena. Někteří naši hráči mají v živé paměti vítězství právě s tímto soupeřem 2:0, což jim zajistilo titul krajského přeborníka mladších žáků v sezoně 2009/2010.

Od začátku utkání jsme aktivní hrou zaskočili sebevědomého soupeře a diktovali tempo hry. První branku vstřelil mladší z bratrů Zmekových, Dominik, který po boku svého bratra Ondřeje nastoupil v útoku. Přesný centr za obranu chladnokrevně zakončil z voleje a nedal brankáři šanci.

Kouzla a čáry našich záložníku dostaly soupeře do kolen a postupně Svratka fyzicky odpadala. Do šancí jsme se převážně dostávali my, ale chyběla přesnost spojená se štěstím. Soupeř měl jednu vážnou šanci, která skončila těsně vedle pravé tyče branky brankáře Matušky.

V poločase jsme vyzdvihli náš dobrý herní projev s přáním v něm pokračovat. Hráči disciplinovaně plnili vše i po změně stran. I nadále se nám dařilo dobře rozvíjet útočné akce. Vše vyvrcholilo situací, kdy Ondřej Zmeko (hraje v Sigmě Olomouc) byl faulován ve vápně a následovala penalta. Tu střelou, která se odrazila od pravé tyče, proměnil Pavel Souček (hraje ve Zbrojovce Brno). Ten se ke konci utkání zranil a musel odstoupit ze hry.

Od tohoto okamžiku se chtěla Svratka pokusit o zvrat. Hrozila hlavně ze vzduchu. Při jedné ze střel nás zachránilo břevno. U další nebezpečné situace pak vše uhasil až zákrokem na brankové čáře Libor Vintr, který podává výborné výkony a je publikem kladně hodnocen.

Musím se zmínit o výkonech některých hráčů. U Radka Keprt je vidět velký nárůst výkonnosti. Jiří Maňoušek společně s Dominikem Študentem byly oporami obrany. Pavel Šamalík si opět bezchybně poradil s růstově vyspělejším soupeřem a nedal mu v ničem šanci. Ivo Loula s Ladislavem Šíblem si sáhli na dno sil. Ivoš si dovolil přidat navrch své parádičky. Touto cestou děkuje celý realizační tým hráčům za předvedenou hru. Pavlovu Součkovi a Ondrovi Zmekovi patří díky za to, že podpořili svůj mateřský klub. Rozhodčí po skončení utkání pronesl, že takový fotbal v krajské soutěži žáků ještě neviděl.

Tým ještě čeká dřina v dalších utkáních, pro mne bylo utkání na Svratce třešničkou na dortu.