1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

6. kolo , 27. září 2009, 1. SC Znojmo B - FK Blansko

1. SC Znojmo B

4:0

FK Blansko

Poločas: 0:0

Sestavy

není

Michal ŠMERDA - Tomáš GRACIAS, Michal SKOUPÝ, Ondřej BLAŽEK (95), Ondřej BLAŽEK (96) - Radim ŠAFAŘÍK, Jakub MANDA (K), Jiří KRATOCHVÍL, Václav FOLER - Milan BRICHTA, Michal ZOUHAR Náhradníci: Filip POKORNÝ, Martin ŠEBELA a mladší žáci Jiří MAŇOUŠEK, Filip BLAŽEK a Libor VINTR Trenér: Petr STUPKA

Do utkání proti soupeři, který byl naším sousedem v tabulce se stejným bodovým ziskem a lepším poměrem branek, jsme nastoupili se dvěmi změnami v sestavě oproti minulému kolu. V brance z naprosto vyrovnané brankářské dvojice dostal dnes příležitost Michal ŠMERDA a Tomáš GRACIAS nastoupil, pro něj poprvé, na pravém okraji obrany.

V utkání dvou naprosto rozdílných poločasů jsme nezačali špatně, byli jsme to my, kdo se dostal k prvnímu ohrožení soupeřovy branky, když už ve 3. min. v pokutovém území pálil tvrdě Milan BRICHTA a zasáhnul blokujícího obránce do ruky, rozhodčí však situaci jako penaltovou neposoudil. Do konce poločasu se hrál oboustranně vyrovnaný, otevřený zápas a až v posledních pěti minutách nás dostali domácí pod tlak a nás podržel skvělými zákroky Michal ŠMERDA. Nejprve si ve 32. min poradil s gólovou hlavičkou k levé tyči a ve 33. min. nejprve dobrým vyběnutím zmenšil střelecký úhel útočníkovi, který na něj postupoval po brejku zcela sám a reflexivním zákrokem jeho střelu vyrazil a chytil i dorážku dobíhajícího hráče domácích. Do kabin se tak odcházelo s bezbrankovým stavem.

Také do druhého poločasu jsme vstoupili s první střeleckou příležitostí my, ale ve 36. min. se sám Milan BRICHTA své příležitosti zalekl, místo zakončení se snažil přihrávat a domácí obrana odvrátila. Už v následující 37. min. se mohlo skóre utkání poprvé měnit, když po rychlé kombinaci po naší pravé straně vnikl do pokutového území domácí hráč, ale Michal dalším výborným vyběhnutím a zákrokem jeho střelu zlikvidoval. V následující 38. min. se už skóre měnilo. To v utkání už poněkolikáté nechal náš levý obránce Ondra BLAŽEK starší zcela volného domácího hráče, který tak postupoval sám na Michala, ten i tentokrát dobře vyběhl a střelu vyrazil do strany, jenže tentýž domácí útočník měl tolik prostoru, že si k vyraženému míči stačil doběhnout a z úhlu poslal míč poprvé do naší sítě - 1:0.

Po obdržené brance jsme se i nadále snažili hrát aktivně dopředu a ve 41. min. mohl Jirka KRATOCHVÍL srovnat, když se dostal k míči uvnitř pokutového území domácích, ale místo pohotové střely, si míč tak dlouho připravoval, až střeleckou příležitost prováhal a o míč přišel. V 50. min. opět snadno prošel domácí hráč přes Ondru BLAŽKA na naší levé straně a z jeho centru spoluhráč pohotově z voleje střílel k tyči, Michal i tentokrát byl pohotový a vyrazil konečnky prstů na roh. Naše poslední příležitost na vyrovnání přišla v 52. min., kdy Milan BRICHTA, po pěkné spolupráci s Michalem ZOUHAREM poslal křížný míč za obranu do prostoru, kam nabíhal Jirka KRATOCHVÍL, který byl u míče dříve, než vybíhající domácí brankář a ve skluzu poslal míč podél brankáře, bohužel však také těsně vedle branky. V poslední čtvrthodině nás domácí už k ničemu nepustili a po našich individuálních chybách přidali další branky. V 56. min. po rohovém kopu Tomáš GRACIAS u bližší tyče míč nepovedeným a slabým odkopem "nabil" přímo na penaltu nabíhajícímu domácímu hráči a ten tuto ideální zpětnou přihrávku přízemní dělovkou poslal do naší sítě podruhé - 2:0.

V 60. min. ve snaze odehrát na hranici brankového území centrovaný míč promáchnul Ondra BLAŽEK mladší a míč se odrazil od jeho ruky. Tuto situaci rozhodčí, narozdíl od prvního poločasu, jako penaltovou posoudil a bylo zvýšeno - 3:0. Čtvrtý gól do naší sítě padl v 67. min. kdy, opět po bezstarostném výletu Ondry BLAŽKA staršího neznámo kam, měl útočící hráč sám před Michalem dostatek času a tentokrát místo pokusu o prostřelení vybíhajícího Michala chladnokrevně přeloboval - 4:0. V této poslední čtvrthodině jsme sice provedli tři střídání, v 55. min. nahradil Folera Jirka MAŇOUŠEK, v 62. min. Šafaříka Martin ŠEBELA a v 66. min. Brichtu Libor VINTR, ale střídající hráči neměli možnost změnit velmi špatnou hru celého mužstva.

Dnes jediným, kdo odvedl ne pouze dobrý, ale perfektní výkon, byl i přes obdržené branky, za které nemohl, Michal ŠMERDA, který nejméně dalším čtyřem brankám zabránil.